به گزارش قدس خراسان به نقل از منابع طبیعی خراسان رضوی، علی شکاری در جلسه کارگروه مدیریت چرا و ساماندهی کوچ اظهار کرد: مراتع با توجه به ارائه خدمات متنوع زیست محیطی بسیار ارزشمند هستند اما متاسفانه امروزه به دلایل متعدد از جمله چرای بی رویه دام و بهره برداری غیراصولی، با سرعت رو به تخریب هستند که این موضوع زنگ خطر و تهدیدی برای حیات انسان است.
معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی طرح مدیریت چرا و ساماندهی کوچ با رویکرد پیشگیرانه و حفاظتی را بعنوان موثرترین اقدام در مدیریت بهره برداری از مراتع دانست و گفت: در این طرح در ایل راهها و گلوگاهها تعداد دام مجاز، تاریخ ورود و خروج دام از مرتع و وضعیت پرداخت عوارض چرای دام کنترل می شود و با توجه به اینکه عوارض چرای دام بصورت به روز محاسبه می شود بهتر است مرتعداران هر چه زودتر نسبت به پرداخت عوارض و تمدید پروانه چرای دام اقدام کنند.
وی گفت: این اقدامات با هدف حفظ مراتع و کمک به تداوم و پایداری معیشت دامداران و عشایر انجام می شود لذا از تمامی دامداران عزیز می خواهیم ضمن همکاری با مسئولین امر با چرای غیراصولی دام باعث تخریب مراتع نشوند.
شکاری افزود: از ۸ میلیون هکتار اراضی ملی استان حدود ۶ونیم میلیون هکتار مراتع هستند که متاسفانه حدود ۷۰ درصد آنرا مراتع کم تراکم تشکیل می دهند بنابراین کوچکترین سهل انگاری در این زمینه منجر به از بین رفتن مراتع استان و به خطر افتادن معیشت دامداران خواهد شد.
معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی از دامداران، مرتعداران و عشایر کوچ رو مراتع ییلاقی استان خواست تا از کوچ زود هنگام و پیش از موعد مندرج در پروانه مرتعداری به مراتع ییلاقی خودداری و قبل از وورد به مراتع با مراجعه به ادارات منابع طبیعی و آبخیزداری نسبت به تمدید پروانه مرتعداری یا همان پروانه چرای دام اقدام کنند.
وی افزود: در صورتیکه دارندگان پروانه مرتعداری تحت هر عنوان پروانه خود را در اختیار سایر دامداران قرار دهند پروانه آنها باطل خواهد شد و دامداران فاقد پروانه چرا حق ورود به مراتع را ندارند.
شکاری از خانواده مرتعداران متوفی خواست تا در مهلت قانونی یعنی تا مرداد ۱۴۰۲ بامراجعه به ادارات منابع طبیعی و آبخیزداری نسبت به تعیین تکلیف پروانه چرا و معرفی شخص جایگزین اقدام کنند در غیر اینصورت پروانه آنها باطل خواهد شد.
نظر شما